Ventilatie

Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven. De luchtverontreininging kan van verschillende aard zijn (bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteri├źn en schimmelsporen, chemische stoffen, stof, geurstoffen). De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht (het debiet) hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide (CO2) en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven.

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Vervuilde lucht in huis versterkt allergie├źn, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn. Door ventilatie verlaagt de concentratie vervuiling in de lucht; helemaal te voorkomen is vervuiling niet.

Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor uw gezondheid. Wilt u weten hoe u uw ventilatie kunt verbeteren?

Vraag advies op maat bij Airco Compleet.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Naar contact

Merken